Een opfriscursus Borstvoeding voor oma’s en opa’s

De afgelopen 30 jaar hebben we gelukkig heel wat nieuwe inzichten rond borstvoeding. En tijdens consulten hoor ik regelmatig van aanwezige oma’s dat ze niet weten hoe ze hun (schoon)dochter kunnen helpen omdat het óf nu zo anders is óf omdat zij zelf geen borstvoeding hebben gegeven.

Dus een opfriscursus waarin we gaan bespreken:

Wat is je eigen ervaring geweest?

Wat zijn de nieuwe inzichten over pijn bij voeden, melkproductie en borstontsteking; daar zijn de belangrijkste veranderingen namelijk.

Hoe kun je (schoon)dochter helpen als ze daar behoefte aan heeft

Een avond van 1,5 uur, in elk geval online maar bij voldoende interesse in de buurt in de fijne ruimte van Het Grote Begin in Weesp.

Ja ook opa’s: steeds vaker zie ik heel actief ondersteunende opa’s in gezinnen. En net zoals aanstaande vaders na de borstvoedingsworkshop blij zijn met hun nieuwe kennis verwacht ik dat dit voor opa’s ook zal gelden)

En natuurlijk geef ik ook de gewone voorlichting borstvoeding voor aanstaande ouders.

Klik hier voor het overzicht van alle workshops

Waarom een voorlichting borstvoeding? En waarom met je partner die zelf geen borstvoeding gaat geven? Borstvoeding is natuurlijk maar niet vanzelfsprekend. Kennis geeft macht: zorg dat je weet wat je aan het doen bent. In de voorlichting ga ik niet in op waaróm je borstvoeding zou geven, het is geen ‘verkooppraatje’. Verwacht praktische kennis waarmee jullie zelf in de eerste dagen en weken met je kind jullie koers kunnen vinden wat betreft borstvoeding. Partners zijn dus van harte welkom en betalen niet extra. Een partner kan je levenspartner zijn, maar ook iemand anders die de eerste weken en dagen veel bij jou en je kind zal zijn om je te ondersteunen.

Opfriscursus borstvoeding opa's en oma's

Ook bij de Verloskundigen Amsterdam Zuid geef ik een informatieavond; je kunt je daarvoor opgeven bij hun assistente.

Daarnaast geef ik ook lessen aan zorgprofessionals. Want ook borstvoedingsbegeleiding kun je leren, en daarmee wordt je werk leuker.

Bij Vrouw en Zorg geef ik regelmatig lessen. Zowel incompany als op open inschrijving. Kijk op de site voor informatie over aankomende workshops.

Voor een losse les of lezing hanteer ik 150 euro per uur inclusief voorbereidingstijd (minimaal 1 uur) en exclusief reiskosten.
Wanneer de organisatie een docententarief hanteert, kan ik in overleg van het vooropgestelde tarief afwijken. Gratis lessen geef ik alleen aan vrijwilligersorganisaties.

En ik ben een online boek aan het schrijven: Borstvoeding voorbij de Protocollen. Lees vooral mee als je interesse hebt. Het boek is gericht op zorgverleners die meer willen kunnen en bieden dan de protocollen volgen. Want borstvoeding is zo veel meer!