Ik schrijf een boek over borstvoeding

“Kon ik maar eens een dagje met je meekijken…”. De keren dat ik dat heb gehoord zijn niet meer te tellen. Dus, besloot ik een boek te schrijven. Over borstvoeding natuurlijk.

Een boek dat gevuld is met casussen.

Echte moeders, echte baby’s, echte borsten. Met het beleid dat ik adviseerde en het resultaat daarbij. Zodat wie dat wil, écht met me mee kan kijken. Alle ruim 20 jaar dat ik lactatiekundige ben.

Borstvoeding voorbij de protocollen

Het boek heet ‘Borstvoeding voorbij de protocollen’.
Ik ben blij met protocollen, maar volgens mij kom je pas bij een lactatiekundige terecht als de protocollen niet werken.

Boek borstvoeding voorbij de protocollen Myrte van Lonkhuijsen

En dan, heb ik gemerkt, is er weinig dat je kunt raadplegen.

Voor lactatiekundigen, maar zeker ook voor kraamverzorgenden, huisartsen, kinderartsen en andere zorgprofessionals die met moeders en baby’s te maken hebben.

Want wat er kán, wat er belangrijk is en wat er nodig is voor déze moeder en déze baby op dít moment, daar moet je simpelweg klinisch inzicht voor ontwikkelen. Heel. Veel. Zien.

Wat voor een baby van 3 dagen werkt, werkt niet voor een baby van 3 weken, 3 maanden of een half jaar. Om nog maar te zwijgen van de unieke situatie van elke moeder en elk gezin.

Maar als de protocollen niet werken, hoe help je ze dan?

Het boek Borstvoeding voorbij de protocollen geeft je een schat aan informatie.

 

Tientallen casussen over borstvoeding

Per casus bespreek ik wat je moet weten, uitgesplitst op leeftijd van de baby. De eerste week, de eerste 3 maanden, 3 maanden tot 1 jaar en 1 jaar en ouder.

Het boek is een verdieping op je kennis en je vaardigheden als zorgprofessional, om ons gezamenlijke doel te bereiken: meer maatwerk in het adviseren rondom borstvoeding in Nederland.

Of, in doodgewone taal, om moeders en baby’s zo snel en goed mogelijk te helpen.

 

Hoe het boek werkt

De manier waarop ik het boek uitbreng is ook ‘voorbij de protocollen’.

Het is namelijk een online boek, waar ik al schrijvende, lezers al toegang toe wil geven.

Je hoeft niet te wachten tot het af is, maar leest bijna realtime met me mee. Elke maand voeg ik 2-3 casussen toe tot het boek naar verwachting eind december 2023 klaar is.

Koop het boek nu voor de helft van de prijs
De eerste vijf casussen staan al klaar in het online boek en je kunt ‘m van 24 april tot en met 30 april 2023 aanschaffen voor een introductieprijs.

Je betaalt een speciale introductieprijs, namelijk maar € 13,75 in plaats van € 30,-
Dat is dus meer dan 50% korting.

 

Wat krijg je?

  • Direct toegang tot het boek
  • Mogelijkheid om invloed te hebben op de inhoud en de vorm van het boek, met andere woorden: we horen graag je feedback, nu we nog aan het bouwen en schrijven zijn.
  • Alle informatie, het hele boek, nu voor de helft van de prijs
    Daarnaast heb ik plannen om voor alle lezers die aangesloten zijn bij de community, allerlei extra’s te gaan doen.

Extra online lessen te geven, momenten om vragen te stellen en dergelijke. Heel eerlijk, zie ik dit voor 2024. Dit jaar staat voor mij in het teken van het boek. Maar dan weet je alvast dat het hier niet stopt.

 

Hoe krijg je toegang?

Vanaf 24 april kun je het boek kopen. De korting geldt tot en met 30 april, daarna kun je het boek uiteraard ook nog kopen, maar kost het je de normale prijs van € 30,-.

Als je de betaling hebt voltooid, krijg je een mail waarmee je kunt inloggen in het online boek en je kunt direct beginnen met lezen.

Ik verwelkom je graag in mijn boek.